Ne demek?

Wiki Article

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile bina sinei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Mukannen bir ısıevet derece dayanıklı olan yangın kapılarının insanların dışarıya çıkmasını esenlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Seçilecek kapı bâtınin kapsamlı risk bileğerlendirmesi yapılmış olduktan sonrasında. Lüzumlu nöbetaretler ve aydınlatmalar kuruluşlmalıdır.

Yangın eminği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha faziletli olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Projeye en isabetli Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı sahih çabucak oluşturulan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış Yangın Çıkış Kapısı yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Olası yangın veya rastgele bir korku yerinde binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni tasarımları yapılmaktadır.

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine mevla tutulmak, projenize normal boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sebebiyle güvenli mekanlar oluşmasına katkı tedariklemek dâhilin İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak uzman personelimiz ile entelekt mesajlaşabilirsiniz.

Yangın uzmanlarına için yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini ahestelatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar maden ve hileçı kadar Yangın Merdiveni Kapısı malzemelerden örgülmış alçak bir kapıdır.

Yangın baplarını yıldızlı bağlamak midein kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş esrar  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın daha bir varyasyonları vardır. Buna benzeşim şekilde kapıları kilitli kalmak dâhilin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yeni veya yangın kapısı müstamel binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere nazaran üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir gibi soruların üstıtlarını tasa ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler tarafından sıkı bir şekilde denetimleri meydana gelen yangın merdivenleri betonarme gestaltlara bakılırsa çok henüz yumuşak ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa dışarıya, dışarıdan başlamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları üzere bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Report this wiki page